top of page

Tips voor een familie fotoshoot

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

Je hebt er vast al eens over nagedacht. Je wilt mooie foto’s van je gezin of familie, maar hoe krijg je ze nu samen goed op de foto? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat doe je aan? Hoe gaat iedereen staan? En waar houden we de fotoshoot? Hele normale vragen en deze vragen hebben voor elk gezin weer een ander antwoord. In deze blog wil ik je een aantal handvatten geven, zodat je zelf de beste keuzes kan maken voor dit speciale moment. Want zeg nou zelf; een mooie foto van jouw gezin, dat is heel veel waard!


Wat zijn mooie plekjes voor een fotoshoot met het gezin?

In Nederland zijn er heel veel mooie plekjes voor een mooie familie fotoshoot. Zelf ga ik voor een fotoshoot met gezin het liefst de natuur in. Buiten in de natuur kom ik helemaal tot rust en ik heb gemerkt dat dat ook geldt voor veel meer mensen. Een vertrouwde omgeving bij jullie in de buurt werkt ook altijd goed. Waarschijnlijk ken jij zelf wel een mooi bos, duinen, natuurgebied met water of een mooie plek aan zee. Het is dan aan de fotograaf om het juiste kader te vinden. Zorg ervoor dat de plek van de fotoshoot niet te druk is, want dat kan alleen maar afleiden (niet iedereen is tenslotte een professioneel fotomodel). Ook scheelt het de fotograaf ook veel tijd met de nabewerking.


Foto’s maken in de buurt van Breda

In de omgeving van Breda ga ik vaak naar een stukje Mastbos, waaronder het Vlonderpad of het Cadettenkamp, een zandoppervlakte. Daar is het wel iets minder rollator proof :). Voor een fotoshoot in de omgeving van Etten-Leur wordt er vaak gekozen voor Pannehoef, een mooi stuk bos en heide. Je kan hier de auto dichtbij parkeren en hier is het rollator en buggy proof!


Kortom, zoek een vertrouwde plek en let goed op hoe toegankelijk het is voor de mensen die niet zo goed ter been zijn. Daarnaast adviseer ik om drukke, toeristische plekken te vermijden omdat deze (te)veel voor afleiding zorgen.


Welke kleren draag ik tijdens een familie fotoshoot?

Een van de meestvoorkomende vragen die ik te horen krijg bij een familie fotoshoot. Welke kleren kunnen we het beste aantrekken? Daarop geef ik altijd hetzelfde antwoord: het liefst (niks moet) op elkaar afgestemd, niet te druk, niet te fel (denk aan fluoriserend), maar vooral lekker bij jullie zelf blijven. Je hoeft niet ineens een baljurk aan te trekken… of je hebt deze dagelijks aan ;). Een extra tip: natuurtinten doen het altijd goed.


Een fotoshoot met de familie, hoe pakt Alles Flits dat aan?

Een familieshoot voor 4 personen of voor 10 (inclusief opa & oma), dat is allemaal mogelijk bij mij. In principe ga ik altijd hetzelfde te werk. Voorafgaand hebben we contact over de groepsgrootte, kleding en locatie. Mijn voorkeur heeft qua locatie altijd buiten in de natuur. Waar jullie ook wonen, (ook buiten Brabant), we gaan altijd samen op zoek naar een mooi plekje!


De dag van de shoot

Op de dag zelf spreken we af bij de locatie en gaan we samen op avontuur. Met kleine kids neem ik mijn vriendje Piet mee (favo knuffeltje voor de kleintjes). Dit vinden ze altijd geweldig! Bij alleen volwassenen of al grotere kids laat ik Piet uiteraard thuis ;). Ik heb altijd leuke manieren om iedereen te laten kijken of juist weg te laten kijken.


Afhankelijk van de locatie en wel of geen rollator, gaan we ongeveer 60 minuten op pad.

Ik bespreek tijdens of voorafgaand van de shoot welke samenstellingen er sowieso vastgelegd moeten worden. Tijdens de shoot gooi ik er zelf ook nog variatie in en sta ik open voor andere ideeën.


Moeten we poseren? Het is nu eenmaal een fotoshoot

Ten slotte wordt er bijna altijd gevraagd: “En hoe moeten we dan poseren?” Nu is dat erg afhankelijk van de groepsgrootte. Hoe groter de groep, hoe meer ik iets aanstuur. We willen natuurlijk toch alle samenstellingen op de foto hebben. Ik zal er altijd voor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt! Het liefst fotografeer ik mensen puur zoals ze zijn, met de liefde en blijdschap als belangrijkste thema’s.


Boek nu jouw familie fotoshoot!

Ben jij helemaal enthousiast geworden en ben je helemaal ready to go door het lezen van deze tips? Klik dan snel hier om jouw familie op een bijzondere manier vast te leggen! Nog benieuwd naar de resultaten? Klik hier om mijn portfolio in te zien!995 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page